Distinguished Dreams #2

Distinguished Dreams_2015

Inleiding

Vorig jaar produceerden de Nederlandse Dansdagen en het modefestival Fashionclash de eerste editie van Distinguished Dreams. Nu ontmoeten weer twee kunstdisciplines elkaar: zang en dans. Voor Distinguished Dreams #2 vroegen de Nederlandse Dansdagen en Opera Zuid drie choreografen/dansers en drie zanger om in duo's twee korte, eigenzinnige performances te maken, gebaseerd op klassieke liederen. 


De duo's

Kalpana Raghuraman & Anna Emelianova
De in Nederland geboren en getogen Kalpana Raghuraman is een grote kenner van de tradities, culturen en sociologie van de Indiase dans. Als danseres en choreografe onderscheidt Kalpana zich in het rijke Nederlandse dansveld met haar eigen stijl die geïnspireerd is door elementen van de Indiase dansstijl Bharatanatyam. Samen met de lyrische sopraan Anna Emelianova maakt zij twee korte werken tijdens Distinguished Dreams #2. De van origine Russische zangeres volgde haar Master aan het Conservatorium Maastricht en werkt momenteel als solist bij Opera Zuid. Met haar Clorinda in La Cenerentola gooide ze hoge ogen. Komend seizoen schittert ze in diverse grote rollen. 

Dario Tortorelli & Veerle Sanders
Dario Tortorello ontwikkelt projecten onder de naam DIVEinD I Dario Tortorelli. Hij danst onder andere bij Introdans en Conny Janssen Danst. Ook werkte hij veelvuldig samen met choreograaf Ann Van den Broek. Vorig jaar was hij één van de choreografen van het project (OLD)Fashion(ed) en nu is hij terug in Distinguished Dreams #2. Net als in al zijn choreografieën zullen zijn sterke beeldtaal en Romeo Heart, zijn zonnebril dragende alter ego, niet ontbreken. De jonge sopraan Veerle Sanders staat aan het begin van haar professionele zangcarrière en valt nu al op door haar expressieve podiumprésence. Haar veelzijdigheid is haar kracht, van muziektheater tot opera. Bij Opera Zuid is zij onderdeel van het speciale talentontwikkelingsprogramma en in dit project staat ze met haar warme stemgeluid aan Tortorelli's zijde.

Amos Ben-Tal & Sam Eggenhuizen
De Israëlisch-Nederlandse choreograaf Amos Ben-Tal danste negen jaar bij het Nederlands Dans Theater. Muziek is een dominante factor in zijn werk. Hij componeert voor zijn eigen choreografieën en voor collega choreografen en is deel van de indie-rock band NOBLESSE. Als onderdeel van van het multidisciplinaire collectief OFF Projects stelt hij onder anderen dramaturg Yvan Dubreuil de communicatie met het publiek centraal. Zijn laatste voorstellingen worden gekenmerkt door nieuwe interacties met het publiek en onverwacht gebruik van de ruimte. De pop-up store is voor Ben-Tal een logische volgende stap. Sam Eggenhuizen, bas-bariton, is zijn jonge muzikale Distinguished Dreams #2 partner. Hij is opgeleid in klassiek muziektheater en zet bij Opera Zuid zijn eerste schreden op het pad van de klassieke liederen.

ondersteund door BNG, Via Zuid - makelaar voor talentontwikkeling in de podiumkunsten in Limburg - en Centrum Management Maastricht.

 

DistinguishedDreams-01-wb
DistinguishedDreams-02-wb

ACTUEEL

Fantasio

Zondag 19 mei - 14.30 uur
Eindhoven, Parktheater Eindhoven - première

Voor meer speeldata, klik hier.