Bonsai Garden, 8 miniature operas grown in quarantine
Jan-Peter de Graaff
05.05.20 > 17.06.20

Regie Kenza Koutchoukali

campagnebeeld groot v2

INFO

De menselijke creativiteit en nood aan expressie laten zich niet opsluiten! Tot aan het einde van het seizoen brengt Opera Zuid elke week een nieuwe huiskameropera in première. De jonge componist Jan-Peter de Graaff – maker van de bij Opera Zuid gecreëerde kameropera ‘De Grens’ – en operaregisseur Kenza Koutchoukali slaan de handen ineen om samen wekelijks een nieuwe miniatuur-opera online uit te brengen. Voor Jan-Peter de Graaff staat een bonsai-boom symbool voor dit project: Bonsai bomen worden nauwgezet en met veel aandacht voor detail gekweekt in een omsloten omgeving. Deze methode is een parallel van het ontwikkelingsproces van deze mini opera’s. De intieme en eerlijke momentopnames geven op hun eigen wijze een stem aan onze gedeelde realiteit.

Help de podiumkunsten om deze coronacrisis te trotseren en ondersteun de betrokken makers in dit project. Schenkingen kunnen worden gedoneerd aan: Stichting Leonore: NL92 TRIO 0338 9423 78

Componist Jan-Peter de Graaff
Jan-Peter de Graaff, opgegroeid op Terschelling, componeert al sinds zijn 15e. Hij studeerde af aan het Haags Conservatorium in 2016 met de opera “All Rise!” en won in 2018 de Rostrum-prijs voor componisten onder de 30 voor het orkestwerk ‘Le café de nuit’. Sindsdien is hij een veelgevraagd componist in binnen- en buitenland. Zijn muziek is transparant, rijk georkestreerd, melodieus, direct en altijd gegoten in een heldere vorm. Theatrale, dramatische en niet-muzikale elementen spelen vaak een rol in zijn composities.
Meer info: http://www.janpeterdegraaff.com/ 

Regisseur Kenza Koutchoukali
Kenza Koutchoukali groeide op tussen de blues van haar vader en de barok van haar moeder. Toen ze in 2016 voor het eerste een nieuwe compositie van Jan-Peter de Graaff regisseerde ging de wereld van hedendaagse muziek voor haar open. In haar regie zoekt Kenza naar ‘the fantastic dimension of reality’: woorden die ze zelf had willen bedenken, maar las in een boek van fotograaf Jean-Claude Gautrand.
Meer info: https://studioza.nl/ 

Bonsai Garden wordt geproduceerd door Stichting Leonore en Opera Zuid.
Dit project is onderdeel van het digitale programma van het platform Opera Zuid Online: https://operazuid.nl/opera-zuid-online/

 

 

 

CAST & CREATIVES

FOTO

VIDEO

MEDIA

Interview met Vera Fiselier over project BONSAI GARDEN van Opera Zuid bij programma NTR Operalive op NPO Radio 4.

Interview met Jan-Peter de Graaff over het project bij het NTR Podium programma op NPO Radio 4. Interview begint om 1:25:40.

Recensie van de Theaterkrant. Geschreven door Thea Derks.

SPEELLIJST

di
23.06.20
13:00
23/06/2020 - 13:00
 

PROGRAMMA