Limburgse Kerst: De Sneeuwman en Meezingconcert

Een heerlijke familievoorstelling met het prachtige verhaal van De Sneeuwman en na de pauze volop meezingen met kerstliedjes. Op naar een heerlijke kerst!

Limburgse Kerst: De Sneeuwman en Meezingconcert is een coproductie van philharmonie zuidnederland, Toneelgroep Maastricht en Opera Zuid.


Introductie

Limburgse Kerst behoeft inmiddels geen introductie meer. Deze voorstelling voor het hele gezin is uitgegroeid tot de ideale inleiding op de kerstdagen. Door de sfeer, de unieke samenzang en ook dit jaar weer met een prachtig verhaal. Geniet voor de pauze van de prachtige muziek van De Sneeuwman (Walking in the air) met onder meer sopraan Nikki Treurniet en het verhaal van De Sneeuwman in een Nederlandse versie door Jochum ten Haaf. Daarbij worden live prachtige tekeningen en animaties gemaakt door Marie van Vollenhoven. De teksten zijn in het Nederlands vertaald (dus geen dialect-barrière) door Frans Pollux.

Na de pauze neemt Kooracademie Maastricht het voortouw om er een geweldig ‘meezingspektakel’ van te maken: een christmas-sing-a-long. Dus dat wordt gezellig met zijn allen uit volle borst meezingen! De tekst niet kennen is geen excuus om niet mee te doen, want die staan allemaal in het programmaboekje. En misschien zien we Jochem ten Haaf nog wel even terug in andere rol... Op naar een heerlijke kerst!

Zaterdag 15 december
Op zaterdag 15 december is Limburgse Kerst voor het eerst te zien in Sittard in het kader van 775 jaar stadsrechten. Voorafgaand aan de voorstelling in Schouwburg De Domijnen begint om 18.00 uur een voorprogramma met Jeugdorkest Philharmonie Sittard in de Kleine Zaal. Daarna kunt u genieten van de De Sneeuwman en de heerlijkste kerstliedjes. Bigband Philharmonie Sittard besluit de avond in de foyer. Lees meer.

Zondag 16 december
Op zondag 16 december start Limburgse Kerst in Maastricht om 13.30 uur met een voorprogramma in de O.L.V. Basiliek, waarbij u kunt genieten van een koperensemble van de Koninklijke Harmonie St. Cécile uit Eijsden, pastoor Vries en een overdenking door wethouder Jim Janssen. Van daaruit gaan we in een gezamenlijke stoet naar Theater aan het Vrijthof waarbij we begeleid worden door een ensemble van de Maastrichtse Verkennersband. In het theater wordt u warm en muzikaal wordt onthaald door Kinderkoor Sjamaes en hier begint om 14.30 uur het hoofdprogramma.

Limburgse Kerst is mede mogelijk gemaakt door DSM.


 

 

Cast & creatives

dirigent Per-Otto Johansson
verteller Jochum ten Haaf
teksten Frans Pollux
sopraan Nikki Treurniet
animaties Marie van Vollenhoven
koor Kooracademie Maastricht
regie Michel Sluysmans en Waut Koeken
in samenwerking met philharmonie zuidnederland en Toneelgroep Maastricht

SPEELLIJST

Zaterdag 15 december - 19.00 uur

 

Zondag 16 december - 14.30 uur