04 mei 2020

ONLINE OPERA

 

Tover je huiskamer, slaapkamer of keuken om tot een operahuis!

De komende periode biedt Opera Zuid een selectie bijzondere opera’s uit de afgelopen seizoenen. Deze registraties zullen telkens voor een periode van 40 dagen beschikbaar zijn – naar de befaamde ‘quaranta giorni’ waarvan het woord quarantaine is afgeleid.

 

 

KÁT’A KABANOVÁ  – Leoš Janáček

Kát’a Kabanová is een hartverscheurende opera over een vrouw die zich gevangen voelt in een onontkoombare situatie en de innerlijke drang naar vrijheid. Met Kát’a Kabanová heeft Janáček een van zijn meest fascinerende vrouwenfiguren geschapen. Beleef hier Opera Zuids onvergetelijke productie van dit hoogtepunt uit het operarepertoire opnieuw. Met deze online-herneming brengen we ook een hommage aan de onlangs overleden topregisseur Harry Kupfer, die met deze productie zijn laatste regie in Nederland bracht.

Bekijk het hier.

 

 

 

 

BARBE BLEUE – Jacques Offenbach

Humor, schreef Godfried Bomans ooit, is overwonnen droefheid. Deze uitspraak zou het motto kunnen zijn van het hele oeuvre van Jacques Offenbach, de onovertroffen grootmeester van het komische operatoneel. In Barbe Bleue (Blauwbaard) past hij zijn geliefkoosde procedé toe: een bekend verhaal wordt een vehikel voor vlijmscherpe satire en slimme spot. In Barbe Bleue steekt hij de draak met burgerlijke conventies over liefde en huwelijk en met patriarchale autoriteit. Vrolijke uitvergrotingen van menselijke zwakheden werken onweerstaanbaar op de lachspieren. Word je soms ook gek van je huiskamer? In deze ‘mock-horror’ versie van Opera Zuid worden slaapkamer, keuken en woonkamer de lugubere zalen en kerkers van Blauwbaards kasteel…

Online vanaf 7 juni