projecten voor jongeren

jongeren bij oz

Ook voor het voortgezet onderwijs heeft Opera Zuid diverse programma's:

Zo is het mogelijk om een rondleiding te reserveren. Leerlingen lopen dan door het gebouw, brengen een bezoek aan het kostuumatelier, de kostuumopslag, krijgen een presentatie over Opera Zuid en een workshop in het Huistheater. Deze workshop kan variëren van een workshop zang en drama tot een workshop stagefighting! In totaal duurt dit programma anderhalf uur.

Een andere optie is het bezoeken van de voorgenerale van één van onze opera's. Deze vinden plaats in het Theater aan het Vrijthof Maastricht of in het Parktheater Eindhoven. Voorafgaande aan het bezoek aan de voorgenerale is het mogelijk op school uitleg te krijgen over de opera die de leerlingen gaan bezoeken. Daarnaast kan er een dvd besteld worden waarin uitgelegd wordt hoe een opera tot stand komt.

Natuurlijk kunnen leerlingen ook tegen speciale tarieven de reguliere voorstellingen bezoeken.

In de periodes dat Opera Zuid aan het repeteren is in de theaters in Maastricht en Eindhoven is het ook mogelijk om met leerlingen een kijkje achter de schermen te komen nemen en een stukje repetitie mee te maken.

De educatie afdeling maakt ook graag samen met de leerkracht programma's op maat. Denk hierbij aan een workshop recensies schrijven gekoppelde aan een operabezoek, een workshop lichttechniek bij u op school, etc. We staan open voor uw ideeën!

Voor vragen kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers via educatie@operazuid.nl.