VACATURE
Medewerker Educatie Opera Zuid

Opera Zuid is een toonaangevend BIS-operavoorziening in, voor en vanuit Zuid-Nederland en maakt toegankelijke en verrassende en eigentijdse opera. Passie, fantasie, innovatie en authenticiteit staan daarbij centraal. Opera Zuid brengt opera dichtbij: opera die je voelt, raakt, verwondert en vervoert. Traditie en innovatie gaan hand in hand, grote meesterwerken uit het verleden treffen de kern van ons hier en nu. Wij geloven dat de totaalervaring die opera biedt en je leven kan veranderen. Vanuit deze overtuiging wil Opera Zuid haar producties met een zo groot en divers mogelijk publiek delen.

Educatie maakt integraal onderdeel uit het beleid van Opera Zuid en is voor ons onlosmakelijk verbonden met programmering, publiekswerking en participatie. Het belang van de beleving van muziek en theater voor de emotionele, cognitieve en sociale ontwikkeling van kinderen en jongeren kan nauwelijks overschat worden. Opera Zuid maakt van opera-educatie en -initiatie daarom een speerpunt.

In verband met uitbreiding van ons team zoeken wij per 1 september 2021 een:

Medewerker educatie (0,5 fte) die Opera Zuid helpt bij het faciliteren en versterken van het educatie profiel.

De medewerker educatie is verantwoordelijk voor het begeleiden van onze educatie activiteiten en is tevens contactpersoon voor externe organisaties, overheden, scholen, kunstenaars en andere gezelschappen die in dit veld acteren.

Wij zoeken:
• Een inspirerende en enthousiaste medewerker met aantoonbare ervaring in educatie en met passie voor opera. Kennis van klassieke muziek en muziektheater is hierbij een pré.
• Een ondernemende netwerker die zich thuis voelt in de beleidsmatige omgeving van educatie en tevens affiniteit heeft met cultuuronderwijs.
• Een pragmatische planmatige organisator die gewend is om in een klein en dynamisch team te werken.
• Een medewerker die instaat is om creatief mee te denken met de artistieke crew van Opera Zuid als het gaat om bijvoorbeeld randprogrammering en marketing en communicatie uitingen rond de educatieactiviteiten.

• Rapporteert aan: Hoofd Publiekswerking en Commercie

Taken
• Het plannen, faciliteren en uitvoeren van de educatie & participatie activiteiten van Opera Zuid.
• Volgt en signaleert relevante maatschappelijke ontwikkelingen en ontwikkelingen op het gebied van cultuureducatie.
• Is contactpersoon en uitvoerend medewerker namens Opera Zuid naar overheden, penvoerders, scholen, theaters, schouwburgen en partners.
• Is verantwoordelijk voor de bemiddeling tussen vraag (scholen, culturele veld) en aanbod (Opera Zuid).
• Is bereid om, waar nodig, buiten reguliere kantoortijden en in weekenden te werken.
• Is betrokken bij de ontwikkeling en monitoring van communicatie en marketing uitingen rond educatie voorstellingen.

Functie-eisen
• WO of HBO-niveau
• Relevante, afgeronde opleiding
• Aantoonbare en relevante werkervaring op het gebied van educatie.
• Aantoonbaar bekend met trends en ontwikkelingen op het gebied van cultuureducatie en -participatie

Salaris en arbeidsvoorwaarden
Het salaris is conform schaal 9 van CAO Rijk. Opera Zuid hanteert een eigen arbeidsreglement.

Ben je geïnteresseerd?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ton Coenen via onderstaand
e-mailadres. In verband met de zomerstop bij Opera Zuid zullen eventuele vragen of opmerkingen na 23 augustus beantwoord worden.

Stuur je CV en motivatiebrief uiterlijk 1 september 2021 naar Ton Coenen, vacatures@operazuid.nl. De eerste gesprekken vinden plaats in week 36.

Opera Zuid onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie en wil nadrukkelijk een diverse en inclusieve organisatie zijn. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de maatschappij. De vacature staat daarom open voor iedereen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Foto: Joost Milde
Foto: Joost Milde