Frankenstein!!

Escapisme: de gewoonte of neiging de werkelijkheid te ontvluchten. Wie heeft er nu geen behoefte aan in deze tijden? Het concertprogramma Frankenstein!! biedt alle gelegenheid.

Het begint met een wervelende voorstelling van Martinu’s uitbundige Suite uit de opera Comedy on the Bridge, opgevolgd door de betoverende Pavane pour une infante défunte van Ravel en als klap op de vuurpijl H.K. Grubers Frankenstein!! (niet voor niets met twee uitroeptekens).

In Frankenstein!! trekt een bonte stoet aan personages aan het oor voorbij: John Wayne, Robinson Crusoë, Kleine Muis, Superman & Loïs Lane, vrouwtje Dracula en natuurlijk: Frankenstein zelf! Het orkest spiegelt deze optocht met een caleidoscoop aan stijlen en instrumenten, echte én van speelgoed. Sinds de Weense dirigent/componist/chansonnier H.K. Gruber het stuk in 1971 schreef, beleefde het honderden uitvoeringen, veel daarvan met Gruber zelf in de hoofdrol. In deze knotsgekke muzikale satire is uw zanger/verteller niemand minder dan Marc Pantus.

Bekijk Frankenstein!! live op Concert in Huis van classicnl op vrijdag 5 maart om 20.00 uur. Voor tickets en meer informatie klik hier.

Dit Livestream Concert is een co-productie van philharmonie zuidnederland en Opera Zuid. Frankenstein!! wordt in het Duits gezongen en in het Nederlands ondertiteld.