MASTERCLASS door Professor Francesco Izzo

Als voorbereiding op de operaproductie van het Conservatorium Maastricht van dit jaar, L’elisir d’amore, is er een workshop/masterclass georganiseerd bij Opera Zuid met professor Francesco Izzo, specialist in 19e-eeuwse opera.

De masterclass/workshop is open voor alle studenten van het conservatorium en het algemene publiek.

Wanneer? 22, 23 en 24 januari 2020.
Waar? Huistheater Opera Zuid, Malpertuisplein 60 Maastricht.

22 januari start om 10.00 – 12.30 uur met een lezing door Francesco Izzo. Daarna en op 23 en 24 januari krijgt elke zanger uit de dubbele cast van L’elisir d ‘amore de kans om aan zijn/haar rol bij professor Izzo te werken. Ook hierbij mag publiek aanwezig zijn.

Francesco Izzo is professor muziek aan de Universiteit van Southampton. Momenteel is hij co-directeur van het American Institute for Verdi Studies, in New York, en als algemeen redacteur van ‘The Works of Giuseppe Verdi’ – een serie die mede is gepubliceerd door Ricordi en de University of ChicagoPress. Als lid van het Wetenschappelijk Comité van Festival Verdi van Parma, werkt hij regelmatig aan opera en kritische edities met organisaties zoals Welsh National Opera, het Royal Opera House, de toonaangevende operahuizen van Bilbao, Madrid, München, Napels, Palermo en Rome, de Donizetti Festival, het Glyndebourne Festival en het Salzburg Festival.

“In mijn colleges streef ik naar een informele en collegiale omgeving die bevorderlijk is voor studentenparticipatie en interactie. Door vragen te stellen en ze open en kritisch te bespreken, geloof ik, kunnen we de leerervaring echt verbeteren, meer dan alleen het delen van informatie. Mijn lezingen bevatten vaak een bepaalde hoeveelheid muziek ”