BARBE-BLEUE (2011)

Jacques Offenbach

18 March ’11 > 14 April ’11
Director Waut Koeken
Musical Director José Areán

Info

Herder Saphir en herderin Fleurette zijn verliefd op elkaar. Maar Saphir, in werkelijkheid een vermomde prins, kan haar vanwege zijn afkomst geen huwelijksaanzoek doen. Wat wil het toeval? Fleurette blijkt prinses Hermia te zijn, de verstoten troonopvolgster van koning Bobèche! Niets lijkt de liefde tussen de prins en de nieuwbakken prinses meer in de weg te staan, ware het niet dat Blauwbaard zijn oog op Hermia heeft laten vallen, hij wil haar als zijn zevende echtgenote…
Popolani, Blauwbaards dienaar, reageert ontsteld op het idee van zijn meester: eerst moet de zesde rozenkoningin nog worden gekroond! Boulotte (heimelijk verliefd op prins Saphir) is de ‘gelukkige’. Dit huwelijk is wel een heel kort leven beschoren, want Blauwbaard kan niet wachten Hermia tot zijn volgende vrouw te maken.
Boulotte moet dus weggewerkt worden, net als Blauwbaards andere ex-vrouwen. Popolani, verantwoordelijk voor het doden van de vrouwen, blijkt hen – in ruil voor wat liefde – weer tot leven te brengen. Maar zes bruiden zijn hem te veel van het goede; hij beraamt een plan om Blauwbaard te ontmaskeren in het bijzijn van de koning. Alle ex-vrouwen komen – springlevend – tevoorschijn uit hun graftombe en besluiten zich strijdvaardig te wreken op hun gemeenschappelijke ex-echtgenoot.
Eindigt dit sprookje uiteindelijk toch met een ‘en iedereen leefde nog lang en gelukkig’…?

Cast

Boulotte Karin Strobos
La princesse Hermia Machteld Vennevertloo
Barbe-Bleue Joan Ribalta
Le roi Bobêche Mark Omvlee
La reine Clémentine Marieke Koster
Popolani Martijn Sanders
La prince Saphir Jean-Michael van Oosten
Le comte Oscar Marcel van Dieren
Verteller Steve De Schepper

Creatives

Regie Waut Koeken
Muzikale leiding José Areán
Decor- en kostuumontwerp Yannik Larivée
Lichtontwerp Glen D’haenens
Choreografie Ela Baumann
Orkest limburgs Symfonie Orkest
Koor Koor Conservatorium

Media

‘Opera Zuid trekt alle registers open met ‘Barbe-Bleue’

‘Opera Zuid danst zich dol in Blauwbaard’

Foto