PAGLIACCI (2013)

Ruggero Leoncavallo

22 February ’13 > 23 March ’13
Director Miranda van Kralingen
Musical Director Per-Otto Johansson

Info

Met gejuich begroeten de dorpsbewoners een binnentrekkende groep circusartiesten. Canio, leider van de groep, nodigt de dorpelingen uit voor de avondvoorstelling. Nedda, Canio’s vrouw, blijft alleen achter. Ze beklaagt zich over haar huwelijk. Maar wanneer Tonio, die haar klaagzang heeft gehoord, haar de liefde verklaart, wijst ze hem af. Kort daarop moet hij echter toezien hoe zij verliefde woorden uitwisselt met Silvio, een man uit het dorp. Hij haalt Nedda over met hem te vluchten. De beledigde Tonio vangt de vluchtplannen op en informeert Canio.
Het publiek neemt plaats om de voorstelling Pagliaccio e Colombina bij te wonen. Canio kan fantasie en werkelijkheid niet meer scheiden, de jaloezie van Pagliaccio wordt de zijne en wanneer hij probeert de naam van Colombina’s geliefde te achterhalen, is hij slechts uit op de naam van Nedda’s minnaar. Terwijl Nedda probeert door te spelen, valt Canio uit zijn rol: hij eist de naam van haar geliefde en zweert wraak te nemen.
De nietsvermoedende toeschouwers klappen opgewonden; ze worden meegevoerd door de passie van de artiesten. Maar tot hun afschuw zijn ze hoe de komedie verandert in een tragedie…

Cast

Canio/Pagliacco Johann Valdimarsson
Nedda/Colombina Fenna Ograjensek
Tonio/Taddeo Martijn Sanders
Silvio Willem de Vries

Creatives

Regie Miranda van Kralingen
Regie Nynke van den Bergh
Muzikale leiding Per-Otto Johansson
Decorontwerp Douwe Hibma
Kostuumontwerp Leo van den Boorn
Lichtontwerp Henk van der Geest
Koordirigent Tjitte de Vries
Orkest Limburgs Symfonie Orkest
Koor Studenten Conservatorium e.a. Maastricht
Acts Studenten circusopleiding Codarts

Media

‘Een Pagliacci met extra diepgang’

Foto