Buurt Opera Malpertuis

Samen met buurtbewoners creëert Opera Zuid een inkijkje in het leven en de verhalen van de mensen in de Maastrichtse wijk Malpertuis, de thuisbasis van Opera Zuid. Hun verhalen, persoonlijke anekdotes en muziek worden door regisseur Tamara Jongerden samengebracht tot de muziek-theatrale Buurt Opera Malpertuis (BOM).

De Buurt Opera Malpertuis is een samenwerking tussen Opera Zuid, Trajekt en de Kunstketel en wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, Oranje Fonds en de Gemeente Maastricht. 

‘Succesvolle Buurtopera zorgt voor verbinding in de wijk’ Movisie, februari, 2022. Lees hier het volledige artikel.

‘Buurt Opera Zuid wint 12.000 in finale Onze Buurt’ De Limburger, december 2021. Lees hier het volledige artikel.

‘Opera Zuid geeft mensen uit Maastrichtse wijk Malpertuis een stem met muziekstuk vol verhalen’ De Limburger, 2020. Lees hier het volledige artikel.

‘Opera is voor iedereen: vanaf de bank, in je eigen wijk’ Thuis in Maastricht, 2020. Lees hier het volledige artikel.

In memoriam
Opera Zuid, het team van Buurt Opera Malpertuis en alle directbetrokkenen zijn verdrietig en aangeslagen door het plotselinge overlijden van Pieter Eijssen (1956 – 2023). Pieter was deelnemer én kartrekker van de Buurt Opera Malpertuis (BOM). Zijn onvermoeibare inzet en betrokkenheid waren onmisbaar in de verhalen en persoonlijke anekdotes die tot de muziek-theatrale BOM-voorstellingen hebben geleid. Hübst tieg al gejenkt? (Heb jij al gehuild?) vroeg Pieter altijd met een grote grijns. Zijn lach en zang zullen altijd blijven nagalmen in Opera Zuid. We wensen familie en vrienden van Pieter veel sterkte de komende periode.

DOE MEE AAN BUURT OPERA MALPERTUIS
Meld je aan en maak gratis deel uit van dé buurtopera voor en door inwoners van Maastricht.

WAT IS HET?
De BOM is een initiatief van Opera Zuid in samenwerking met Trajekt en het Conservatorium Maastricht. Wij willen de BOM met zoveel mogelijk mensen delen en daarom zijn we op zoek naar jou! Deelnemers gaan samen met regisseur Tamara Jongerden, zangcoach & regie-assistent Ginette Puylaert en muzikaal leider Tim Sabel hun creativiteit uiten en kennis maken met opera en muziektheater.

VOOR WIE IS HET?
Iedereen kan meedoen aan de BOM, jong en oud, je hoeft geen podiumervaring te hebben. 

WANNEER IS HET?
Workshops en repetities zijn op woensdagen. De voorstellingen vinden plaats in december 2023.

WAAR IS HET?
In Studio Malpertuis van Opera Zuid, Malpertuisplein 60 in Maastricht.

BEN JE BENIEUWD?
Kom een kijkje nemen tijdens de info avond van de BOM op woensdag 31 mei 2023 om 18.30u in Studio Malpertuis van Opera Zuid.

HEB JE INTERESSE EN WIL JE MEER INFORMATIE? 
Stuur een mail naar buurtopera@operazuid.nl, dan nemen wij contact met je op.

Anna Mathioudaki
Anna Mathioudaki