Educatie

Wat is opera nou eigenlijk? Opera Zuid is dé plek om hierachter te komen. Voor een eerste aanraking val je bij Opera Zuid met je neus (of oren) midden in opera! Opera is een kunstvorm waarin alle vormen samenkomen. Zang, muziek, theater, beeldend. Opera Zuid laat jullie leerlingen graag deze totaalbeleving meemaken. Dit kan bij ons in het huistheater, of in een echte theaterzaal! Bij Opera Zuid bieden we verschillende activiteiten aan, voor zowel het primair als het voortgezet onderwijs.


Primair onderwijs – Kijk (en luister) achter de schermen bij Opera Zuid

Rol de rode loper maar uit en zet de kinderchampagne klaar, hét operapubliek van de toekomst komt een kijkje nemen

 Altijd al benieuwd hoe een opera gemaakt wordt? Hoeveel mensen samenwerken om zo’n gigantisch spektakel tot stand te laten komen? Bij Opera Zuid mag je een kijkje nemen achter de schermen. We nemen je mee langs het kostuumatelier, de techniekruimte en we bekijken een stukje van de repetitie in ons huistheater. In plaats van kennismaken met de mensen die óp het podium staan, leer je ook wie er allemaal achter de schermen werken. Wie heb je, naast zangers, regisseurs en muzikanten, nog meer nodig om een opera te maken? Zet je oren goed open en luister naar alle klanken van ons operahuis.

Doelgroep: Primair onderwijs, programma aangepast op doelgroep
Duur: 1 – 2 uur

Kosten: Vanaf 5,50 per leerling

Aantal leerlingen: +/- 20 leerlingen per bezoekVoortgezet onderwijs – De kunsten van de opera

Het theater is dé plek waar tijdens het maakproces de hele opera samenkomt. Tijdens onze montageweken ontvangen we jullie dan ook graag áchter de schermen.

Muziek, drama, decor- en kostuumontwerp, licht. Al deze kunstuitingen vertellen bij opera samen het verhaal; elke opera heeft zijn eigen thematiek. Dat ervaren de leerlingen tijdens een kijkje achter de schermen en repetitiebezoek aan de opera op het moment dat ál deze disciplines samenkomen in het theater. Deze kennismaking met de opera is opgebouwd uit verschillende modules zoals een ontmoeting met de regisseur, een solist, dirigent of musicus, een bezoek aan de ateliers en een kennismaking met de techniek.

Doelgroep: CKV/Muziekklas – VMBO/HAVO/VWO

Duur: 1 – 2 uur

Kosten: vanaf 6,50 per leerling

Aantal leerlingen: +/- 20 leerlingen per bezoekDit project is een samenwerking tussen philharmonie zuidnederland en Opera Zuid

Heb je vragen of ben je op zoek naar een educatieproject op maat? Ben je benieuwd naar verdere mogelijkheden?  We helpen je graag verder! Neem contact op met Lobke Houkes van onze afdeling educatie. Stuur een mail naar educatie@operazuid.nl

NOB_LvdM_114