Nieuw Geneco Fair Practice Award

Opera Zuid heeft de Nieuw Geneco Fair Practice Award 2022 gewonnen! Afgelopen zaterdag ontving onze intendant Waut Koeken de prijs uit handen van Nieuw Geneco directeur Esther Gottschalk.

De award richt zich onder andere op eerlijke vergoedingen bij opdrachten, heldere afspraken, vrije ruimte voor componisten, duurzame ontwikkeling van publiek, repertoire- en speelkansen en een bijzondere impact op het Nederlandse muziekleven. Opera Zuid kreeg de award voor compositieopdrachten aan componisten Jan-Peter de Graaff en Lucas Wiegerink. Nogmaals dank aan deze heren voor de nominatie!

Natuurlijk zijn we heel trots dat we deze award mochten ontvangen. Zo mogelijk nog trotser zijn we op de mooie woorden van Jan-Peter de Graaff:
“De waardering en de erkenning van het hele proces, het in goed vertrouwen met elkaar ontwikkelen en de manier van overleggen is bij Opera Zuid op zo’n warme en hartelijke manier gewaarborgd, dat dat voor mij de belangrijkste reden is waarom ik het gezelschap genomineerd heb en waarom ik nu ook kan zeggen dat het een zeer terechte winnaar is!”