Eternal Road (2022)

Kurt Weill

14 oktober ’22 > 19 november ’22
Regie Annemiek van Elst

Info

Hoe voelt het om nooit ergens volledig aan te komen? Om als mens en artiest nooit echt te kunnen landen?

Een 30 jarige man verlaat halsoverkop zijn thuisland om vervolgens nooit meer terug te willen keren… Welke weg legde hij af en wie kwam hij tegen onderweg? Wat betekent het om ergens opnieuw te starten? Hoeveel moeite kost het om als artiest een netwerk op te bouwen en het vervolgens nog een keer te moeten doen? Wat doet het met een mens om van van arm naar rijk naar arm naar rijk te gaan en tegelijkertijd niet te weten of je geliefden nog in leven zijn?

Kurt Weill, een Joodse componist uit Dessau, wiens professionele leven in twee fasen is op te delen: hij beleefde een glansrijke carrière in Duitsland en was een van de pioniers van de Golden Age of Musical in Amerika. Waar zijn Duitse werk voornamelijk bestond uit maatschappijkritisch repertoire met een echte Europese stijl van componeren, wortelde hij zijn muziek in de klanken van de populaire Amerikaanse muziek en stond aan de vooravond van de geboorte van de Broadway musical.

In deze geënsceneerde Liederabend tonen wij de weg van Weill en zijn muziek die zijn verhaal in oneindigheid zal laten doorklinken.

Eternal Road is een coproductie van VIA ZUID, Les Théâtres de la Ville de Luxembourg en Opera Zuid.

Cast

Concept, spel & zang Kikki Vanhautem

Creatives

Regie & script Annemiek van Elst
Dramaturgie Joep Hupperetz
Lichtontwerp Manny Dassen
Accordeon & Arrangementen Leo van Lierop
Piano Héctor Sanz Castillo

Foto

Partners

Speellijst

Vr 14.10.2022
20:30

Maastricht
Theater aan het Vrijthof

Za 19.11.2022

Luxemburg

Za 19.11.2022

Luxemburg