Burendag 2022

Ook dit jaar viert Opera Zuid weer Burendag! Dé dag waarop je gezellig samenkomt met de buurt, georganiseerd door Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.

Doe jij ook mee? Kom op zaterdag 24 september met het hele gezin gratis naar onze familieopera Het Lijflied. Leuk voor iedereen vanaf 6 jaar tot 106 jaar. Geniet daarnaast onder het genot van een kopje koffie ook van de prachtige klanken van sopraan Anna Emelianova!

Het Lijflied

In Het Lijflied kom je in Ina’s lichaam terecht en ontdek je samen met haar het wonderbaarlijke klankuniversum dat haar organen maken. Je hoort typische lichaamsgeluiden zoals het borrelen van haar maag, het kloppen van haar verliefde hart en het pruttelen van haar darmen, maar ook onbekende geluiden zoals hersengolven.

Ieder orgaan heeft zijn eigen muziek. Ina’s maag maakt mechanische muziek, haar hart zingt in romantische negentiende-eeuwse operastijl, terwijl haar darmen in een spastische taal met horten en stoten van zich laat horen.

“Ik hoop dat kinderen in Het Lijflied ontdekken hoe rijk en wonderlijk hun innerlijke wereld is, waarin alles met elkaar in verbinding staat”, aldus de regisseur Alma Terrasse.

Algemene info

De voorstelling start om 14.00 uur en vindt plaats in ons eigen Studio Malpertuis. De inloop is gratis, dus aanmelden is niet nodig. Het adres van de studio is: Malpertuisplein 60, 6217 CD Maastricht. Tot zaterdag 24 september!

Meer informatie over Het Lijflied kan je hier vinden.